Ramazan Ayı’nın Geleneksel Buluşması: Karagöz’ün Hekimliği

Karagöz ve Hacivat gölge oyunları, Ramazan denince akla gelen en güzel geleneklerden bir tanesi. İftar sorası yüzyıllardır halkı güldürürken düşündüren bu geleneksel mirasımız, şimdi ise sizlerle gölge oyunu ile Türk müziğinin büyüleyici eserlerini buluşturuyor.!

Bursa Valiliği’nden Gazi ve Şehit Yakınlarına Madalya Bursa Valiliği’nden Gazi ve Şehit Yakınlarına Madalya

Bursa Uludağ Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu, Şef Süveyfâ Çolakoğlu yönetiminde Karagöz ve Kukla Oyunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’yle birlikte 21 Mart 2025 Cuma günü saat 20.30’da, Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde sanatseverlere nostaljik bir hava yaşatmaya hazırlanıyor.

Screenshot 1-20

Gelenekten Geleceğe Uzanan Sahne

Ramazan gecelerinin vazgeçilmezi olan gölge oyununu Türk müziği ile harmanlanarak Hayâlî Nevzat Çiftçi’nin önderliğiyle sahnede hayat bulacak. Dramaturgluğunu İbrahim Öztahtalı’nın üstlendiği geleneksel Türk sanatlarının en kıymetli öğelerinden biri olan Karagöz’ün eğlenceli diyalogları, Türk müziğinin eşsiz ezgileriyle birleşerek izleyicilere hem keyifli hem de kültürel bir şölen sunacak.

Herkese Hitap Eden Bir Kültürel Deneyim

Her yaştan kesime hitap eden oyun; geçmişin Ramazan eğlencelerini özleyen büyükler, Türk müziğine gönül veren sanatseverler ve kültürel mirasımızı keşfetmek isteyen herkes için kaçırılmayacak bir etkinlik.

Screenshot 2-17

Bu Özel Ramazan Akşamında Buluşuyoruz!

Türk kültürünü, geleneksel sanatlarımızı ve Ramazan’ın manevi atmosferini bir araya getiren “Karagöz’ün Hekimliği” gösterisiyle buluşmaya az kaldı!

Tarih: 21 Mart 2025

Saat: 20.30

Konum: Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi

Etkinlik ücretsizdir ve yaş sınırlaması yoktur!

Bilgi ve İletişim İçin: [email protected]

Ramazan’ın ruhuyla bu eşsiz müzik ve kültür şöleninde buluşmak dileğiyle!

Screenshot 3-8

Editör: Ravza Aslan