Türkiye Çelik Üreticileri Derneğinden yapılan açıklamaya göre, dünya ticaretinde korumacılık önlemleri, ham madde ve enerji kıtlığı, karbon salınımı azaltma hedefi doğrultusundaki üretim kısıtlamaları sebebiyle piyasada meydana gelen belirsizliklere rağmen çelik sektörü başarılı bir yılı geride bıraktı.

Kat İrtifakı ve Kat Mülkiyeti: Dikkat Edilmesi Gerekenler Kat İrtifakı ve Kat Mülkiyeti: Dikkat Edilmesi Gerekenler

thumbs_b_c_a0e27f7f963be0c0a29a164feca189fb

Haziran 2020'yılından itibaren, Kovid-19 salgını döneminde yaşanan üretim düşüşlerinden sonra piyasaların kısmen canlanmaya başlamasıyla Türkiye'nin ham çelik üretimi artış eğilimine girdi.

Geçen yılın nisan ve mayıs aylarında Türkiye'nin çelik üretimindeki yüksek oranlı artışlar, büyük ölçüde 2020 yılında, salgın döneminde yaşanan üretim kayıplarının sebep olduğu baz etkisinden kaynaklandı.

Yılın ikinci yarısından itibaren üretim, tüketim ve dış ticaret kademeli bir şekilde dengelendi. 2021'yılın tamamında ham çelik üretimi, bir önceki yıla göre yüzde 12,7 artışla 40,4 milyon tonla tüm zamanların en yüksek üretim miktarına ulaştı.

Yapılan Açıklamada, "Doğal gaz ve elektrik kesintilerinden kaynaklanan üretim kayıplarına son verilebilmesi durumunda, yatırımları devam eden yeni kapasitelerin devreye girmesi ile sektördeki canlılığın, önümüzdeki yıl da devam edeceğini öngörüyoruz."