Kurumun bağımlılıkla mücadele çalışmalarıyla alakalı kentteki bir otelde basın toplantısı gerçekleştiren İmren Çavuşoğlu, bağımlılığın sadece kullananı değil, aile ve çevresini olumsuz etkilediğini söyledi.

20221111_2_55933825_82678965

İmren Çavuşoğlu, bu önemli soruna, bilimsel ve kanıta dayalı metotlarla dünyaya örnek bir mücadele sergilediklerini belirterek, şöyle konuştu:

20221111_2_55933825_82678966

"Yeşilay çalışanları ve gönüllüleri olarak aynı sorumluluk bilinciyle çalışma ve faaliyetlere var gücümüzle devam ediyor, bu emanete sahip çıkmaya çalışıyoruz.

Türkiye'nin her ilinde yer alan Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimizle alkol, tütün, madde, kumar ve internet bağımlılığıyla alakalı sorun yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek hizmeti veriyoruz.

Aynı zamanda bağımlı aile ve yakınlarına sürece dahil ederek bozulan yaşam düzenlerinin onarılmasına destekler veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye'nin en büyük ve yaygın bağımlılık eğitim programı olan 'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nı yürütüyor, öğrenci ve yetişkinlerin bağımlılık konusunda bilinçlenmesini sağlamak hedefiyle çalışıyoruz.

Bu doğrultuda her yıl 10 milyon öğrenci ve 3 milyon yetişkine ulaşıyoruz. Bunun dışında okullarda sigara, alkol ve madde denemiş ya da kullanan öğrencilere, 'Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı' ile henüz bağımlılık oluşmadan engellemeye çalışıyoruz."

İmren Çavuşoğlu, bağımlılıkla mücadele kapsamında yürüttükleri önleme ve müdahale çalışmalarının tümünde, topluma daha çok fayda sağlayabilme amacını güttüklerini vurguladı.

Bursa Yeşilay Danışmanlık Merkezinin, açıldığı 2019 yılından beri 1342 kişinin hayatına dokunduğunu aktaran İmren Çavuşoğlu, "Danışanlarla toplam 4 bin 258 görüşme gerçekleştirildi.

Başvuru sayısını 680 ile en çok madde oluşturdu. Tütün için 262, kumar için 188, alkol için 166, internet için de 46 insanımız destek almak için Yeşilay Bursa Danışmanlık Merkezimize başvurarak tertemiz bir rotaya yelken açtı."

İmren Çavuşoğlu, Bursa Şubesi olarak 2015 yılından itibaren Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen Reyhanpaşa Kültür Merkezinde çalışma ve faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Şubede 185 resmi üye ve 2 bin 200 gönüllünün bulunduğunu anlatan İmren Çavuşoğlu, "Bursa'mızın iyi ve sağlıklı olması için var gücümüzle ekibimizle çalışıyoruz.

Yeşilay olarak faaliyet ve hizmetlerimizin hedef kitlelere ulaştırılması, güçlü iş birliklerini geliştirmek, sivil toplum alanını genişletebilmek, ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi ve fikir önderi olmayı sürdürebilmek için mücadele ediyoruz."

Bursa: Tarihin Doğanın ve Ekonominin Buluşma Noktası Bursa: Tarihin Doğanın ve Ekonominin Buluşma Noktası

Toplantı, Yeşilay Stratejik İletişim Müdürü Özlem Güller Ünal'ın bağımlılık konusunda yaptığı sunumla sona erdi.