Teknolojinin sınırlarını aşan konferans

Coşkunöz Eğitim Vakfı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından finanse edilen "XReation of Future Projesi"nin kapanış konferansı, Bursa’da gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Bige Tınmazsoy, vakfın bu yıl 780 kişiye eğitim sunduğunu ve Cevher Hibe Programı ile 2800 kişiye doğrudan fayda sağladıklarını belirtti.

Tınmazsoy, "XReation of Future Projesi ile geleceğin mesleklerine odaklandık ve 140 kişiye toplamda 1160 saat eğitim verdik. Hedefimiz, AR/VR/XR tasarımcısı yetiştirmek ve bu programı yaygınlaştırmak," dedi.

Proje kapsamında, Coşkunöz Eğitim Vakfı ve Bursa Teknik Üniversitesi iş birliğinde VR/AR/XR tasarımı konusunda çevrimiçi eğitim platformu kuruldu.

Ayrıca, teorik bilgilerin pratikle pekiştirilmesi için Coşkunöz Eğitim Vakfı’nda bir laboratuvar ve Bursa Teknik Üniversitesi’nde bir eğitim alanı oluşturuldu.

Estetik Ameliyat Sonrası Ölüm İddiası Estetik Ameliyat Sonrası Ölüm İddiası

Eğiticilerin eğitimi, iş arayanlar için sertifika programları ve üniversite öğrencilerine yönelik eğitimlerle teknoloji alanında yeni beceriler kazandırılması amaçlandı.

Konferansta, teknolojinin geleceği ve toplum üzerindeki etkileri üzerine önemli konuşmalar yapıldı. Veri Bilimci ve Akademisyen Doç. Dr. Şebnem Özdemir, Microsoft Türkiye’den Cavit Yantaç ve Prof. Dr. Türker Kılıç gibi konuşmacılar, AR/VR/XR teknolojilerinin potansiyeli hakkında değerli paylaşımlarda bulundu.

Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan müfredat önerileri ile bu teknolojilerin eğitim sistemine entegrasyonu sağlandı.

Proje kapsamında düzenlenen yarışmada, katılımcılara ödüller verildi ve gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmaya yönelik önemli adımlar atıldı.

Editör: Ravza Aslan