'Türkiye'nin kocaman arabası'

Abone Ol

Gururlandık.

Göğsümüz kabardı.

Kalp atışlarımız hızlandı.

Heyecandan yerimizde duramadık.

Yüreğimizde büyüyen sevgi gözlerimizi doldurdu ve taştı.

27 Aralık Cuma günü Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde tanıtımı yapılan ‘Türkiye’nin Otomobili’ ile sınırların üzerine çıktık.

Yerli ve milli otomobilin üretileceğine ‘inananlar’ tanıtımı başı dik, gözleri yaşlı izlerken, her fırsatta ‘dalga’ geçenler ve ‘başaramayacak’ diyenler ‘ağzı ve gözleri fal taşı gibi açık’ seyretti.

Nihayetinde başta Başkan Erdoğan’ın isteği, azmi ve kararlılığıyla bir araya gelen Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin oluşturduğu Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) CEO’sundan yöneticilerine, mühendislerinden tasarım ekibine kadar tüm çalışanlarıyla fevkaladenin fevkinde bir otomobil ortaya çıkardı.

Doğudan batıya bir güneş gibi doğan Türk milletinin güçlü, başı dik, kararlı, cesur ve güven veren karakteristik özelliklerini taşıyan yerli ve milli otomobil, 7’den 70’e tüm Türkiye’yi ortak bir amaçta birleştirmeyi başardı.

Herkesin, her kesimin ziyadesiyle beğendiği otomobilin daha üretim tesisi kurulmadan ve ön başvuruları yapılmadan STK’lar, odalar, dernekler, şirketler ve vatandaşlar satın alma taahhüdünde bulundu.

Türkiye’de olduğu gibi dünyada da ilgiyle karşılanan Türkiye’nin otomobili; 1961 yılında ilk defa üretilen ve yarım kalan ‘Devrim’ otomobilinden sonra yaklaşık 60 yıllık hasretimizi dindirdi ve 100 yıllık geri kalmışlıktan bir anda Türkiye’yi geleceğe taşıdı.

Doğru zamanda yola çıkan Türkiye, fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 bize ait küresel bir marka oluşturdu.

Bursa Gemlik’te kurulacak ve 2023’te seri üretime geçecek fabrika’da bir otomobilden çok teknoloji üretecek olan TOGG, lisans satacak ve montaj yaptıracak.

Tasarımından teknolojisine, aks aralığından beygir gücüne, iç dizaynından kullanılan malzemesine kadar ilkleri barındıran ‘Türkiye’nin Otomobili’nin ismi 2020 yılında belirlenecek.

Otomotiv sektörünün dönüşümüne hazırlanan geleneksel otomobil üreticileri ve teknoloji şirketlerinin beklemediği bir hamle yapan Türkiye, otomotiv şirketlerinin planlarını da alt üst etti.

Türkiye’nin otomobiline ilk tepki Alman otomotiv üreticisi Volkswagen’den geldi: 2025 yılına göre planladığı 1 milyon elektrikli araç üretme hedefini 2023 yılına çekti.

Çin, yerli otomobil tanıtıldıktan sonra Gürcan Karakaş’a ‘Ne yapıyorsunuz oralarda’ mesajı gönderdi.

Bu tepkilerden ve teveccühten anlaşılan, yerli ve milli otomobilimiz otomotiv pazarında kendi segmentinin satış lideri olacak.

Heyecanımız ve sevincimiz çok büyük. Söyleyecek ve söylenecek çok söz var.

Fakat yerli otomobille ilgili en güzel sözü 3 buçuk yaşındaki oğlum Yusuf Kenan söyledi: “Türkiye’nin kocaman arabası”

* * *

BİR İSTEK: İletişim fakültesi öğrenci ve mezunlarının oluşturduğu ‘İletişim Platformu’ yerli otomobilimizin 81 ili dolaşmasını ve insanlarımızla buluşmasını ve bu gururu herkesin yakından görmesini istiyor.

#yerlioto81illebulussun

TEŞEKKÜR: Otomobilin Mesut Abisinin önerisiyle resmi sosyal medya hesabından yerli otomobil ile ilgili paylaşım yapan Toyota Türkiye, “Bu yolda emeği geçenlere teşekkürler. Türkiye’nin otomobili aramıza hoşgeldin” dedi.

HİÇ YOKTAN İYİDİR: ‘Türkiye’nin Otomobili’ projesine tanıtımı yapılana kadar destek vermeyen Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tanıtımdan sonra hazırladığı bir görselle destek mesajı verdi.

DOĞRU SEÇİM: Çektiği videolarla sosyal medyada büyük bir hayran kitlesine ulaşan Doğan Kabak, Gürcan Karakaş’la yerli otomobillerin videosunu çeken tek youtuber oldu.

{ "vars": { "account": "UA-210886015-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }