Türkiye teknoloji buluşmalar devam ediyor. Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı açıklamalarda bulundu.

‘‘Dijitalleşen dünyada e-ticaret ve e-ihracat ulusal ekonomiler için itici bir güç’’

5 Yıldır Düzenlenen Teknoloji Buluşmaları

Bilim ve Teknoloji Merkezi gün sayıyor Bilim ve Teknoloji Merkezi gün sayıyor

Türkiye’de 5 yıldır aralıksız olarak düzenlenen Türkiye teknoloji buluşmaları bu yıl da devam ediyor. Teknoloji buluşmaları Gaziantep konusu KOBİ, Dijital dönüşüm, E-ticaret ve e-ihracattı. Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar birliği kapsamında buluşma gerçekleşti. Toplantı açılışında GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı konuştu. İşte, o konuşma…

“Eskiden zenginlik devletler için sahip oldukları toprakların genişliği, asker ve nüfus sayısıyla, işletmeler için ise sahip oldukları tesislerin büyüklüğüyle ölçülürdü. Günümüzde tüm bu kavramlar artık geçerliliğini yitirmiş durumda. Teknoloji sadece zenginlik değil aynı zamanda bir yaşam şekli olarak hayatımızın tam ortasında kendine yer bulmakta.”

Akıncı aynı zamanda dünyanın en zenginleri listesi kapsamında teknoloji alanında en çok gelişmiş olan şirketlerin olduğunu söyleyerek önemine değindi. Şu sözleri ile açıkladı;

“Girişimciler iyi bir fikir ve teknolojinin sağladığı nimetlerle artık iş hayatını muazzam bir şekilde değiştiriyor, güzelleştiriyor ve yeni boyutlara taşıyor. Ticaretle ilgili bilinen tüm ezberlerin tek tek bozulduğu, yapay zeka ürünlerinin öne çıktığı ve konuşulduğu bir dönemde öncelikle şunu kabul etmemiz gerekiyor. Kendimizi yenilenmezsek ticari pazarlarda bir gün mutlaka yenileceğiz. Bu nedenle tüm dünyayı saran bu değişim ve gelişim furyasının içerisinde mutlaka yer almamız gerekiyor.”

Gaziantep Türkiye’nin En Çok İhracat Yapan 6.Şehir

“Ticareti çok iyi bilen, oyunu kurallarına göre oynayan müteşebbis ruha sahip bir şehiriz. 2023 hedeflerimize ulaşmamız için teknolojik yatırıma, ARGE ve İnovasyona çok daha fazla yönelmemiz gerekiyor. E-ticaretle ilgili Gaziantep Ticaret Borsası olarak ilk etapta üyelerimize yönelik GTBBAZAAR e pazaryeri uygulamasını hizmete kazandırdık. Üyelerimiz artık yöresel ürünlerini bu sitemiz üzerinden dünyanın çeşitli pazarlarına tanıtabiliyor ve satışını gerçekleştirebiliyor. Bu konuda 5 ülkenin sanayi ve ticaret odaları ile iş adamları dernekleriyle iş birliği çalışmaları yürütmekteyiz. Kısacası artık atalarımızın deve kervanlarıyla yaptığı ticaret günümüzde bilgisayarlar ve akıllı telefonlar aracılığıyla yapılmakta. Biz ticarete ve tüm evrimlerine aşina bir milletiz ve bu ticareti teknolojiyle birleştirerek en sağlıklı şekilde yürütebiliriz. Yeter ki, bu konuda hassasiyetlerimizi ortaya koyarak, müteşebbislerimize imkan sağlayalım.”

Kaynak: İHA

Editör: Yüksel Aslan