Özel Haber / Murat ASLAN Türkiye ekonomisine dair gerek uzmanlar gerekse devlet yöneticileri sıkça yorum yapıyor. Peki, Türkiye ekonomisi ne zaman istenen duruma gelecek?

‘‘Türkiye ekonominin geleceğini hükümetin seçim sonrası izleyeceği seçim politikası belirleyecek.’’

ADP Araştırma Enstitüsü Başkanından Açıklama

ABD’nin önemli finans araştırma merkezlerinden biri olan ADP başkanından açıklama geldi. Türkiye ekonomisi ile ilgili konuşan ADP Araştırma Enstitüsü Başkanı Profesör Dr. Ahu Yıldırmaz, ekonomimizin geleceğini seçim ile bağdaştırdı. Türkiye’nin sıcak paraya ihtiyacı olduğunu dile getirerek, bu düzenlemenin yapılması için de seçimden sonra izlenecek politikanın aslında çok önemli bir politika olduğunu söyledi.

Sıcak paranın gelmesi için Türkiye ekonomisine güvenin artması önemli. Tutarlı ekonomi politikalarının gerektiği ise aşikar. Bu yorumlar yapan Yıldırmaz, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra izlenecek olan politikaya dikkat çekiyor. Bu politikaya göre Türkiye ekonomisinin gelişip gelişmeyeceği belli olacak.

Prof. Dr. Ahu Yıldırmaz sözleri;

“Şu anda seçim beklentisi olduğu için genelde bir belirsizlik var. Her seçim genelde ekonomide bir belirsizlik yaratır. Bu belirsizliğin oluşturduğu da bir ekonomik durgunlukta görüyoruz. Seçimden sonra asıl ekonomin gerçek akımını göreceğiz. Tüketicinin belirsizlikler yüzünden talebi olmuyor. Aynı zamanda dış yatırımcıların da seçim dönemindeki belirsizlik nedeniyle herhangi bir talebi olmuyor. Bu yüzden ekonomide bir yavaşlama var.” 

Seçim Sonrası Politika Her şeyi belirleyecek!

Abdullah Bayrak, Bursa AFSİAD Başkanlığı’na Seçildi Abdullah Bayrak, Bursa AFSİAD Başkanlığı’na Seçildi

Gerek sıcak paranın gerekse enflasyonun politika ile istenen duruma getirilmesi Türkiye ekonomisinde izlenecek politika ile olacak. Bunun için profesör tarafından yapılan yorum, ülke ekonomisinin enflasyona dikkat edilmesi gerektiği yönünde.

“Enflasyona dikkat edilmesi gerekiyor. Yüzde 19 gibi bir rakam gördük. Enflasyon rakamındaki artışta dördüncü çeyrekteki yavaşlamanın da etkisi oldu. 2019 yılının sonraki aylarında ise daha düşük bir enflasyon oranın yakalanacağını tahmin ediyorum. Gıda enflasyonuna dikkat etmemiz lazım. Enflasyon rakamlarındaki artışın en fazla gıda ve alkolsüz içeceklerde olduğunu görüyoruz. Tabi bu tüketiciler için de çok önemli bir veri. Önümüzdeki seçimlerden sonra izlenecek politika çok önemli. Bu yılın ikinci yarısı çok önemli. Şu an ekonomide gözlemlediğimiz durgunluğun seçimlerden sonra biraz daha kontrol altına alınacağını tahmin ediyorum. Bu yüz 31 Mart’ta yapılacak seçimleri beklememiz gerekecek.” şeklinde açıklamasını yaptı.

Editör: Yüksel Aslan