Niğde Gazeteciler Yazarlar Derneği'nin de paydaşı olduğu 2. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu başlıyor. Sempozyumla birlikte Türk Dünyasında birlik ve dayanışma ruhuyla birlikte ortak projelerin hazırlanması amaçlanıyor. Murat Karakaya /NİĞDE İGFA- 2. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu, 12 Mayıs Perşembe günü NÖHÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda müzik dinleti ile birlikte rektörler ve protokol mensupları açılış konuşmaları ile başlayacak. 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu, Türk Dünyası Sinema Vakfı ve Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Derneği'nin paydaşı olduğu 2. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu 12-14 Mayıs tarihleri arasında Niğde'de yapılacak. Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Bangladeş ve KKTC'den 30'un üzerinde bilim insanı ile birlikte 100'e yakın katılımcı ile gerçekleşecek olan sempozyum yoğun ilgi görüyor. 

Narin Güran Cinayeti Davasında Ara Karar Narin Güran Cinayeti Davasında Ara Karar

İletişim ve sanatın tüm alanlarında bilimsel çalışma yapan sanatçı, akademisyen ve bilim insanlarını bir araya getiren sempozyum  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde yapılacak.  Uluslararası sempozyum,  Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İnce Sanat Üniversitesi, Al-Farabi Kazak Devlet Üniversitesi, Kazak T. Zhurgenov Milli Sanat Akademisi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Özbekistan Devler Sanat Milli Akademisi, Özbekistan Gazetecilik ve Kitle İletişim Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, KKTC Yakın Doğu Üniversitesi, Kuzey Makedonya Fon Avrupa Amerikan Üniversitesi, Sinema ve Sanat Vakfı, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Derneği, Niğde Belediyesi ve Altunhisar Belediyesi tarafından doğrudan destekleniyor.

Türk Dünyası bağlamında iletişim ve sanat alanına giren her türlü konuda bildirilerin kabul edildiği "2. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu"na ülkemiz ve yurtdışından 100'ün üzerinde bildiri gönderildi. Hakem heyeti tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 65 bildiri sözlü sunulmak üzere kabul edildi. 

Katılımcıların Türkçenin bütün lehçeleriyle, İngilizce ya da Rusça yazılmış bildirilerle başvurduğu sempozyumda sunumu yapılan bilimsel çalışmalar, 2022 yılı sonuna doğru e-kitap olarak yayınlanarak bilim dünyasının hizmetine sunulacak. Sempozyum aracılığıyla; iletişim ve sanat alanında akademik konuların tartışılması, karşılıklı deneyimlerin paylaşılması, ortak araştırma metotlarının oluşturulması, güncel meselelerin ortaya konulması, bilimsel araştırmaların gelecekteki perspektiflerinin belirlenmesi ve gelecekte Türk Dünyasında ortak projelere zemin hazırlanması amaçlanıyor. Sempozyumun, konuyla ilgili sanatçı, akademisyen ve bilim insanlarının bir araya gelmesine vesile olması, nitelikli bilgi üretimine katkı sağlaması ve yeni bakış açıları sunması bekleniyor.

Kaynak: igf