Tasarruf Önlemleri Engellilerden Başlamamalı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2025 Stratejik Planı toplantısında konuşan Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin Akyıldız, engellilerin haklarının korunması gerektiğini vurgulayarak, ekonomik krizlerde ilk tasarrufun engellilerden yapılmaması gerektiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2025 Stratejik Planı kapsamında düzenlediği toplantıya, belediye yöneticileri ve engelli haklarıyla ilgilenen dernek temsilcileri katıldı. Toplantıda söz alan Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin Akyıldız, engellilerin yaşadığı erişim, ulaşım, eğitim, istihdam ve sağlık gibi konulardaki sorunlara dikkat çekti.

Akyıldız, engellilerin şehir içinde hareket etmelerini zorlaştıran kaldırım işgallerine de değinerek, görme engelliler için yapılan yürüme yollarının çoğu zaman engellerle dolu olduğunu belirtti. Aynı zamanda engelli bireylerin ve ailelerinin ekonomik zorluklar içinde olduğunu ifade eden Akyıldız, engelli kimlik kartlarının farklı şehirlerde geçerli olmamasının ve düşük engelli maaşlarının aileler için büyük sıkıntılar yarattığını dile getirdi.

Engelli bireylerin bakımının sadece ailelerinin sorumluluğunda olmaması gerektiğini söyleyen Akyıldız, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde güvenilir engelli yaşam merkezlerinin oluşturulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, engelli bireylerin tıbben ömür boyu engelli oldukları kanıtlanmış olmasına rağmen sürekli heyet raporu yenilemeye zorlanmasının büyük bir mağduriyet yarattığını belirtti.

Uludağ Yeni Yılın İlk Haftasında Tatilcilerle Doldu Uludağ Yeni Yılın İlk Haftasında Tatilcilerle Doldu

Toplantıda, kamu kurumlarının ve belediyelerin tasarruf politikalarını oluştururken engelli bireyleri öncelikli olarak kısıtlamaması gerektiği vurgulandı.

Editör: Yüksel Aslan