Ultraviyole aralığında Güneş koronasının yüksek çözünürlüklü görüntülerini elde etmek için Extreme Ultraviyole Görüntüleme Teleskobu kullanıldı.

thumbs_b_c_f0aba56e033a21752b2d4b8ea4e01953

Teleskopla Güneş'in tamamını fotoğraflayabilmek için 74 milyon kilometre uzaklıktan (Dünya'nın ve Güneş'in yarısı kadar) 25 kare görüntü alındı.

Güneş'in tamamının görülebilmesi için daha sonra görüntü kareleri birleştirildi ve ESA, fotoğrafın 83 milyon piksel içerdiğini. Bunun 4K televizyon ekranında görülenden 10 kat daha yüksek bir çözünürlük olduğu bilgisi paylaşıldı.

WhatsApp’a Çift Dokunma Özelliği Geliyor! WhatsApp’a Çift Dokunma Özelliği Geliyor!

Güneş'in bu denli yakın ve yüksek çözünürlüklü görüntüsünün kaydedilmesi, büyük ısı ve ışık kaynağının manyetik aktivitesinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olması tahmin ediliyor.

Sensörler ve kameralarla donatılmış uydunun, Güneş'e 42 milyon kilometre kadar yaklaşarak Güneş'in manyetik hareketliliği gibi bir çok bilinmeyeni keşfetmesi bekleniyor.

Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesince destek verilen ESA'nın Solar Orbiter gözlem uydusu, Güneş ile alakalı bilgileri daha derinleştirmek için Şubat 2020 yılında Amerika'daki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden fırlatılmıştı.

Editör: Kadir KURTAY