Yaşam

İKÇÜ'de "Sağlıklı İletişim, Sağlam Gelecek" çalıştayı

Abone Ol

İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Projeler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Sağlıklı İletişim, Sağlam Gelecek" çalıştayının altıncısı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ev sahipliğinde Prof.Dr. Fuat Sezgin Konferans salonunda yapıldı.Sağlıklı İletişim, Sağlam Gelecek çalıştayının açılışında konuşan İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hatice Suna Bina, eğitim sürecinde sağlıklı iletişimin başarılı geleceğe açılan kapı olduğuna dikkat çekerek; projenin altıncı kez uygulanıyor olmasının memnuniyetini paylaştı. İzmir'in farklı bölgelerinden katılan eğitimcilerin iletişim alanında yetkin akademisyenlerle bir araya gelerek gençlere ve ailelerine önemli kazanımlar kattıklarını ifade eden Müdür Bina: "Kariyer planlama hakkında öğrencilere yol göstermeye, ilgi ve yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamaya yönelik bir çabanın sonucu olarak hayata geçirilen bu projede sona yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yedinci çalıştayımızın sonunda ortaya çıkan çıktıları rapor haline getirip paylaşacağız. Bu aşamaya kadar bizlere katkı veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"EĞİTİMCİLERİMİZ VE ÜNİVERSİTELERİMİZ İLE EL ELE BAŞARILI BİR GELECEĞE"

Ülkenin en önemli stratejik gücünün gençler olduğunu vurgulayan İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan, gençlerin daha iyi yetişmesi adına yapılması gerekenlere yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlayan projenin aynı zamanda üniversitelerin çevresiyle bütünleşmesine aracılık da ettiğini söyledi. Programların akademik farkındalığı artırmaya katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Vali Yardımcısı Arıcan "Proje ile gençlerin eğitim süreçlerinde ne gibi desteklere ihtiyaçları var, kariyer planlamasında nelere dikkat etmeleri gerekiyor başlıkları masaya yatırılmaktadır. Bunların yanında öğrencilerimizin fiziksel büyümeleri yanında psikolojik ve sosyal gelişmelerini de önemsiyoruz. Değişik ilçelerimizde yaptığımız çalışmaların çıktılarını merakla bekliyorum. Yol gösterici sonuçlara erişeceğimize inanıyorum. Bu çerçevede hayata geçirdiğimiz bu projeye ev sahipliği yapan İKÇÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Saffet Köse nezdinde bu buluşmaya emek veren tüm hocalarımızı şükranlarımı sunuyorum. Proje ekibimizi de kutluyorum" dedi.

"MODERNLEŞME GELENEKSELİ YERİNDEN ETTİ"

  Açılış konuşmalarının ardından çalıştay, İKÇÜ Rektör Yardımcısı ve Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Bulduklu'nun "Yeni Medya ve Aile İçi İletişim" başlıklı konferansı ile başladı.

Sunumunda yeni medya olarak adlandırılan teknolojilerin geleneksel aile ilişkilerini değiştirdiğini söyleyen Prof. Dr. Bulduklu, gençlerle ilişkilerde iletişimin giderek daha fazla teknoloji odaklı hale dönüştüğünü söyledi. Teknoloji ile mücadele ya da ona karşı olmanın yel değirmenleri ile savaşa benzediğini aktaran Prof. Dr. Bulduklu: "Değerler, kültürün yapı taşıdır ve teknolojiler geleneksel olanlara karşı konumlanmış durumdadır. Yeni dönemin değerleri elbette eskiyi yıkmak yoluyla yerine geçecek ya da onu dönüştürerek kendi hedefine uygun hale getirecektir” dedi.

"EBEVEYNERLERİN TEKNOLOJİ OKUR-YAZARI OLMASI ŞART"

Özellikle pandemi sürecinin teknolojiyi yaşamsal süreçlerin meşru bileşenleri haline getirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Bulduklu,  mücadele yerine teknolojiyi araç olarak kullanmanın doğru bir yaklaşım olacağını aktardı. Prof. Dr. Bulduklu, “Önümüzdeki süreçte teknoloji eğitimin baskın unsuru haline gelecek ve teknolojiyi üretenler diğerlerinin önünde yer alacaklardır. Başta biz eğitimciler olmak üzere tüm ebeveynlerin kolektivist kültürü önceleyen bir bakış açısıyla yeni nesillerin yetişmesinde ileri düzeyde teknoloji okuryazarı olmasına gerek var. Bugün iletişim bağlamında aile ilişkilerini daha fazla geliştirmeye, daha yakın düzeyde tutmaya gerek var. Aile kurumu kültürünü kaybetmezsek her bir hedef için başarı olasılığımız daha yüksek olacaktır. Aile devre dışı kaldığında boş bırakılan yere aracılı biçimde başka amaç sahipleri konumlanacak; yeni nesil onların değerlerine göre kodlanmış olacaktır" diye konuştu.

Sunumunda etkili aile içi iletişim için çeşitli önerilere de yer veren İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bulduklu, karamsar olmak yerine bu türden projelere daha fazla zaman ayırmak gerektiğinin altını çizdi. Açılış oturumunun ardından çalıştayda yer alan akademisyen ve eğitimcilerin bilgilerini aktardığı sekiz ayrı oturum başlığında, sağlıklı iletişim modelleri masaya yatırıldı. Çalıştay, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile sona erdi

{ "vars": { "account": "UA-210886015-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }