Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, milli imkanlarla, TÜBİTAK Uzay Enstitüsü ve TUSAŞ ortaklığında geliştirilen GÖKTÜRK-2 Uydusunun, 18 Aralık 2012 yılında Çin'in Jiuguan fırlatma üssünden Long March-2D fırlatma sistemi ile yörüngesine yerleştirilerek Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alındığı söylendi.

thumbs_b_c_f1aff99413154440d7faac8c9e09fc48

Dünya etrafındaki bir dönüşünü 98 dakikada tamamlayan GÖKTÜRK-2 Uydusunun, 9 yıllık zamanda dünya etrafında 48 bin 200 tur attığı bilgisi paylaşılan açıklamada, şunlar söylendi:

"Toplam 409 kilogram kütleye sahip olan uydu, dünyanın her yerinden kaydettiği görüntüleri Ankara'daki yer istasyonuna iletiyor. Bu zamanda 18 bin 700 defa başarılı haberleşme sağlanırken toplam 29,4 milyon kilometrekarede görüntüleme yapıldı.

GÖKTÜRK-2 Uydu Sistemi'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği görüntüler; afet izleme, bilimsel araştırma, şehir planlama, tarım ve ormancılık için bir çok kurum ve kuruluş tarafından kullanılıyor.

Antalya'da Kontrolden Çıkan Araç Gecekonduya Daldı Antalya'da Kontrolden Çıkan Araç Gecekonduya Daldı

GÖKTÜRK-2 Uydusu ile yörüngedeki diğer uydu ve cisimler arasında zaman zaman çarpışma tehlikesi oluşarak 500'den daha çok çarpışma ikaz mesajı alındı.

Yüksek çarpışma riskinin ortaya çıktığı durumlarda Hava Kuvvetlerimizin Keşif Uydu Tabur Komutanlığında görevli operasyon personeli, ortaya koyduğu başarılı kaçınma manevraları ile uydumuzun yörüngesindeki güvenliğini sağladı."