Atanamayan Eski Uzman Çavuşlardan Çağrı "Kaderimize terkedilmek istemiyoruz.

Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun 5. maddesi uyarınca, 2016'dan önce 2 yıl, 2016'dan sonra ise 7 yıl hizmet süresi gerektiren düzenlemenin, hak sahibi eski uzman çavuşlar için kamuya atanma taleplerinin olumsuz yanıtlandığını belirtti. Gündeşli, bu durumun kazanılmış hakların göz ardı edilmesi anlamına geldiğini vurguladı.

Kamu Atamaları İçin Yasal Haklar Talep Ediliyor

Gündeşli açıklamasında, eski uzman çavuşların vatan savunması sırasında büyük fedakarlıklar gösterdiğini, ancak hak ettikleri kamu atamalarının yapılmadığını belirtti. “Eski uzman çavuşlar, doğuda, güneydoğuda, Suriye'de ve kuzey Irak'ta canları pahasına görev yaptı. Ancak şimdi, hak ettikleri kamu görevleri için bekletiliyorlar” diyen Gündeşli, hakların göz ardı edilmesini eleştirdi.

2026'da Bursa'ya Hızlı Tren Geliyor 2026'da Bursa'ya Hızlı Tren Geliyor

Eski Uzman Çavuşların Aileleri De Tepkili

Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Kadın Kolları Başkanı Kevser Şanlı, eşlerinin vatan için büyük fedakarlıklar yaptığını ve ailelerin de bu süreçte psikolojik sorunlarla karşılaştığını açıkladı. Şanlı, “Eşlerimiz vatan savunmasında görev alırken bizler yalnız kaldık. Çocuklarımızı hem anne hem baba olarak büyütmek zorunda kaldık. Bu fedakarlıkların göz ardı edilmesini istemiyoruz. Devletimizin, yazılı ve kazanılmış memuriyet haklarını vermesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Devletin Duyarlı Olması Bekleniyor

Şanlı, "Bizim meselemiz siyaset üstü bir vicdan meselesidir. Devletimizin bize sahip çıkmasını bekliyoruz" diyerek, devlet yetkililerine çağrıda bulundu.

Eski uzman çavuşlar ve ailelerinin yaşadığı zorluklar, kamuoyu tarafından daha geniş bir şekilde anlaşılmalı ve hak ettikleri kamu görevleri bir an önce sağlanmalıdır.

Başlıksız-3

Editör: Yüksel Aslan