Eğitimde mutlu bireyler yetiştirilmeli. Koç Okulu Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Günel, eğitimde mutlu bireyler yetiştirilmesine dikkat çekti.
Günel, Fizik öğretmenliği bölümünden mezun. MEB bursuyla LowaState Üniversitesi’nde eğitim programları ve öğretim alanında yüksek lisans yaptı. Doktora eğitimini de tamamlayarak, Türkiye’ye geri döndü. Çeşitli üniversitelerde akademisyen olarak görev yaptı.
Prof. Dr. Murat Günel’den Açıklama
Koç Okulu Genel Müdürü ile röportaj yapıldı. İlk olarak Günel’in kendi hayatına dair sorulan soruların dışında, konu elbette Türkiye’deki eğitim politikasına geldi. Peki, Günel Türkiye’deki eğitim politikası hakkında ne düşünüyor? Eğitimin bizi en üst seviyeye taşıması için nasıl bir plan yapılması gerekiyor?
İşte, Günel’in eğitim yaklaşımı…
‘‘Koç Okulu, Vehbi Koç Vakfı tarafından 31 yıl önce lise olarak kuruluyor. Ardından 1998’de ilköğretim okulunu bünyesine dâhil ediyor ve kısa sürede ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından birine dönüşüyor. Bugün 496’sı ilkokul, 691’i ortaokul, 1010 lise olmak üzere toplam 2197 öğrencimiz var. Kökleri derin, kültürü olan bir eğitim yaklaşımımız olduğunu söyleyebilirim. Bireysel olarak çocukların hem kendilerini tanıdığı, anlamlandırdığı, hem de dünyayla ilişkilenme şekillerini kurguladığı bir eğitim ortamı sağlıyoruz. Ülkemizdeki genel tabloya baktığımızda maalesef ‘sınav için bireyler yetiştirildiği’ sonucu ortaya çıkıyor. Çünkü çocukların önüne konulan ve aşmaları istenilen çıtalar hep sınavlara endeksli. Akademik başarı ‘amaç’ olduğunda süreç başka işliyor, ‘araç’ olduğunda ise başka işliyor. Öğrencilere sunduğumuz sosyal, sanatsal ve sportif çalışmalar, kulüpler ve güçlü akademik programlar ve sosyal sorumluluk projeleri ile onların anlam ve amaçlarını bulmalarını ve geliştirmelerini sağlayacak bir yapıdayız. Etkili karar alabilen mutlu bireyler yetiştirmek en büyük hedefimiz. Gelecek vizyonumda, iletişim ve iş akış kanalları iyi çalışan, çocukların dünyayla ilişkilenme şeklinden mutlu olduğu bir okul var. Mutlu bir ortamın öğrenme performansını yüzde 40 artırdığı bilimsel bir gerçek. Okuldayken ve mezun olduktan sonra mutlu olan bir bireyin hayatında başarısız olma ihtimali yok.’’
Günel, Türkiye eğitim sistemi için çocukların mutlu olduğu okullara dikkat çekti.
Kaynak:Bültenler