Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen  İpekböceği Genetik Kaynaklarının Muhafazası projesi kapsamında Ülkemizin Yerli ve Milli değerlerinden olan İpekböceği hatlarının nesli devam ettiriliyor. 

bursa-ipekbocegi-hatlari-koza-hasadi (1)

Proje kapsamında Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Proje Lideri Ziraat Mühendisi Sadettin IŞIK,Ziraat Mühendisi Selçuk EĞİLMEZ ve Veteriner Hekim Deniz ÖZALP koordinatörlüğünde İpekböceği hatlarının neslinin devamı sağlanmakta.

KOAH Hastaları İçin Nilüfer'de Pilot Proje KOAH Hastaları İçin Nilüfer'de Pilot Proje

bursa-ipekbocegi-hatlari-koza-hasadi (6)

Toplamda 8 ipekböceği hattı ile ülkemizin öz varlığı kabul edilen ekonomik-biyolojik ve kültürel bir zorunluluk olarak konu ile ilgili tek kamu kuruluşu İl Müdürlüğümüz binalarında Genetik kaynak olarak muhafaza edilmektedir. Her yıl biyolojisi gereği yeniden üretilmesi gereken yumurtalardan elde edilen kozaların bu sene de hasadı başarı ile tamamlandı. 

bursa-ipekbocegi-hatlari-koza-hasadi (3)

İpek yolunun önemli duraklarından biri olan Bursamızla özdeşleşen ve Bursa İpeği ile sembol olan Bursa Beyazı ve Bursa Alaca hatlarının ürettiği ipek kültürel bir zenginlik olarak üretilmeye devam edecektir.

bursa-ipekbocegi-hatlari-koza-hasadi (5)

bursa-ipekbocegi-hatlari-koza-hasadi (2)