Bursa'da, serebral palsili çocukların ailelerine yönelik "mandala terapisi" gerçekleşti.

20221007_2_55426383_81500793

Hastanenin bağlı olduğu sağlık grubunun medikal direktörü Doç. Dr. Hülya Şirzai, gazetecilere, serebral palsili çocukların günlük yaşamlarına ailelerinin desteğiyle devam edebildiğini söyledi.

20221007_2_55426383_81500794

Ailelerin çocuklarıyla ilgilenmesi sebebiyle boş zaman aktivitelerinde bulunamadıklarını, "Stres, kaygı, depresyon üzüntü yaşayabiliyorlar. Biz de bu aktiviteyle hiç olmazsa bir saat kendilerine ait, kendilerini özel hissettikleri, duygu ve düşüncelerini yansıtabilecekleri bir sanat terapisi olan mandala ile ifade etmelerini, kendilerini rahatlatmalarını, kaygı ve streslerini azaltmalarını istedik."

Doç. Dr. Hülya Şirzai, 24 ailenin katılımıyla ilkini gerçekleştirdikleri etkinliği sürdürmeyi planladıklarını dile getirdi.

Bursa Ulu Cami: Osmanlı Mimarisi ve Tarihî Zenginlik Bursa Ulu Cami: Osmanlı Mimarisi ve Tarihî Zenginlik

Hastanenin Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Esin Selimoğlu da serebral palsinin, gelişme sürecinde bulunan beyindeki hasara bağlı kalıcı fakat ilerleyici özellik taşımayan bir hastalık olduğunu anlattı.

Hastalığın çocukların ve ailelerin hayatını ciddi ölçüde etkilediğini kaydeden Dr. Esin Selimoğlu, şöyle konuştu:

"Lezyonun yerine, şiddetine göre çeşitli problemler olabilir. Bu çocuklar yürüyebilir, oturabilir, okula gidebilir, normal gelişimlerini tamamlayabilir. Çok büyük lezyonu olanlar, ikincil problemleri olanlar maalesef sadece oturma aşamasında kalabilir ya da tekerlekli sandalyeye mahkum olabilir.

Burada önemli olan rehabilitasyon sürecinin desteklenmesi ve ömür boyu takip altında olmaları."

Bir saat süren etkinlikte çizim ve boyama yapan aileler kendilerine zaman ayırabildikleri için mutlu olduklarını söyledi.