Bursa'da 140 kişiye geleceğin mesleklerinden biri olarak görülen AR/VR/XR eğitimi verildi

BTÜ'den Tekstil Sektörüne Çözüm Buluşması BTÜ'den Tekstil Sektörüne Çözüm Buluşması

Coşkunöz Eğitim Vakfı, Bursa Teknik Üniversitesi ortaklığıyla ve BUSİAD ile BUİKAD’ın iş birliğiyle "XReation of Future" projesini hayata geçirdi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finansmanıyla desteklenen proje kapsamında 140 kişiye, geleceğin mesleklerinden biri olarak görülen AR/VR/XR tasarımcılığı eğitimi verildi. Eğitimlere, iş arayanlardan çalışanlara, öğretmenlerden öğrenciler kadar geniş bir katılımcı kitlesi dahil oldu.

Toplam 1.160 saat süren bu eğitimlerle katılımcılar, dijital dönüşüm ve teknolojinin gerektirdiği yeni becerileri kazanma fırsatı yakaladı.

Proje, iş dünyasının AR/VR/XR teknolojilerine olan farkındalığını artırmayı, öğrencilerin bu alanda çalışma hayatı öncesi deneyim kazanmalarını ve iş arayanların yetkinliklerini geliştirerek istihdam fırsatlarına ulaşmalarını hedefledi.

Projenin koordinatörlüğünü üstlenen Coşkunöz Eğitim Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK’e önerdiği müfredat modelleriyle AR/VR/XR teknolojilerini orta ve yükseköğretim müfredatına dahil etmeyi amaçlıyor.

Vakıf Genel Müdürü Bige Tınmazsoy, “Bu projeyle hem farklı gruplardan 140 kişiye eğitim verdik hem de geleceğe yön verecek önemli bir adım attık. Türkiye’de ilk kez bu kapsamda geniş bir katılımcı kitlesiyle AR/VR/XR eğitimi gerçekleştirilmiş oldu” dedi.

Eğitime katılan öğretmenlerden Tophane Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni Nuray Eren ise, “Bu proje sayesinde sanal gerçeklik uygulamalarını derslerimizde nasıl daha etkin kullanacağımızı öğrendik. Teknolojinin mesleki eğitimdeki yeri çok önemli. Coşkunöz Eğitim Vakfı’na bu destekleri için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Vakıf, önümüzdeki dönemlerde AR/VR/XR eğitimlerini online platformlara taşıyarak daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

Editör: Ravza Aslan