Eğitim

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin Örnek Projesinde Geri Sayım

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin, eğitim birimlerini ortak derslerde buluşturacak olan ‘merkezî derslikler’ projesinde geri sayım devam ediyor.

Abone Ol

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin, eğitim birimlerini ortak derslerde buluşturacak olan ‘merkezî derslikler’ projesinde geri sayım devam ediyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi, bütün eğitim birimlerinin ortak derslerde buluşturulacağı ‘merkezî derslikler' inşâ projesine devam ediyor.

Temeli 2018 senesinde atılan projenin inşaat çalışmaları sürdürülüyor. İnşaatı ziyaret eden BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ve Üniversite Genel Sekreteri Kemal Demirel devam etmekte olan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Söz konusu projenin, 2020-2021 yılı eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanıyor. Binanın tamamlanma aşamasının ardından, öğrencilerin alacakları derslerin özelliğine göre donatılacağı bildiriliyor. Akıllı bina şeklinde hazırlanan proje, öğrencilerin kaliteli eğitim almalarına, zaman ve mekândan tasarruf etmelerine de imkân yaratacak.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Binamız, depreme karşı güvensiz görülmesi sebebiyle yıkılan Fen Edebiyat Fakültesinin yerine inşa edilmektedir. Mühendislik fakültemizde, 8 tane aktif bölüm bulunuyor. Burada basit şekilde matematik, fizik, kimya gibi derslerini görüyorlar. Bölümler ayrı sınıflarda bu dersi işliyor. İhtisas, fen ve ziraat fakültesinin öğrencileri de aynı dersleri alıyor. Söz konusu durum toplam 7 binin üzerindeki öğrenciyi kapsıyor. Dersler, 50 kişilik sınıflar içerisinde, farklı hocalarla gerçekleştiriliyor. Yani birçok sınıf, işgal etmiş bulunuluyor.” dedi.

“Avrupa’da gerçekleştirdiğimiz projenin örneklerini görüyoruz.”

Proje hakkında açıklamalarına devam eden Ulcay, “Ülkemiz, diğer ülkelerden zengin değil. ‘Merkezi derslik projesi’ tamamlandığında, 50 kişilik sınıfları birleştireceğiz. Böylece 10 sınıfı birleştirmiş olacağız. Öğrencilerimiz uygun oldukları saatte derse girebilecek. Ders çakışması bahanesi de ortadan kalkmış olacak. Temel dersler ve bu derslerin laboratuarlarını merkezi dersliklerde bir araya getireceğiz. Eski fen edebiyat fakültesinin alanında süren inşaat çalışmalarının yüzde 60'ı tamamlandı. Umuyoruz 2020-2021 eğitim öğretim dönemi başlangıcına yetişebileceğiz. Öğrenci işleriyle ilgili bir birimde bulunacak. Öğrenciler ve akademisyenler için, zamandan tasarrufu hedefliyoruz.” Dedi.

Dört kattan oluşacak bina, toplam 30 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak. Bina içerisinde; 53 amfi, laboratuvarlar, öğretim üyesi odaları, idari birimler, toplantı odaları, öğrenciler için sosyal mekânlar, okuma salonu, kafeterya ve mutfak alanları bulunacak.

Kaynak: Bültenler

{ "vars": { "account": "UA-210886015-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }