Sigarayı bıraktı 8 arkadaşına örnek oldu
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü UMKE sorumlusu Oğuzhan Alakoca, eşinin yönlendirmesiyle Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvurarak 27 yıllık sigara bağımlılığına son verdi.
Alakoca’nın bu başarısı, 8 mesai arkadaşına da ilham kaynağı oldu ve onlar da sigarayı bırakma sürecine girdi.
45 yaşındaki Alakoca, günde yaklaşık 2 paket sigara içtiğini ve bırakma sürecine eşinin desteğiyle başladığını belirtti.
Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’ndeki sigara bırakma polikliniğinde Doktor Deniz Hanım ile görüşerek ilaç tedavisine başladığını söyleyen Alakoca, 15-20 gün içinde sigarayı tamamen bıraktığını ifade etti.
Alışkanlıklarını Değiştirdi
Sigarayı bırakma sürecinde günlük alışkanlıklarını değiştirdiğini anlatan Alakoca, sigara içtiği alanlardan uzak durduğunu, daha fazla meyve tükettiğini ve temiz hava alarak sağlıklı alışkanlıklar edindiğini belirtti.
"Daha güzel kokuyorum, çocuklarıma daha rahat sarılabiliyorum. Sosyal hayatımda da olumlu değişimler oldu" diyerek sigarayı bırakmanın hayatına kattığı faydaları paylaştı.
Kişiye Özel Tedavi Süreci
Sigara bırakma polikliniğinde kişiye özel tedavi uygulandığını belirten Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Elif Soyer, bağımlılık düzeyinin testlerle belirlendiğini ve Bakanlık tarafından sağlanan ücretsiz sigara bırakma tedavisinin uygulandığını ifade etti.
Süreç boyunca danışanların düzenli kontrollere çağrıldığını ve motivasyonlarını artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini vurguladı.