Bursa

2024 Merkez Meclis Simülasyonu BTÜ’de Gerçekleşti

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen 2024 Merkez Meclis Simülasyonu, Bursa Teknik Üniversitesi’nde 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Abone Ol

Liseli gençler merkez mecliste gündemi değerlendirdi

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 2024 Merkez Meclis Simülasyonu, Bursa Teknik Üniversitesi’nde yapıldı.

Etkinliğe, Bursa genelinden 2 Fen Lisesi, 10 Anadolu Lisesi, 6 İmam Hatip Lisesi, 1 Sosyal Bilimler Lisesi ve İstanbul'dan 3 farklı İmam Hatip Lisesi katıldı.

Etkinlik, öğrencilerin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni simüle ederek ulus kimliğinin ve vatandaşlık bilincinin gelişmesine katkıda bulundu.

2 gün süren simülasyonda, öğrenciler aile ve sosyal politikalar, eğitim, sağlık, sanayi ve teknoloji, milli savunma, içişleri, adalet ve dışişleri komisyonlarında güncel sosyal, ekonomik, siyasi ve askeri sorunlara çözüm önerileri olarak kanun tasarıları hazırladı. Bu tasarımlar, genel kurulda sunularak tartışıldı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, etkinliğin gençlerin potansiyelini keşfetmek için değerli bir fırsat sunduğunu vurgulayarak, "Eğitimde sunduğumuz her imkân, gençlerimizin daha iyi bir gelecek inşa etmeleri için fırsatlar sunmakta," dedi.

Okul Müdürü Muhammet Altuntaş, öğrencilerin 6 aylık bir süre içerisinde organizasyonu hazırladığını belirtti. Rehberlik ve Psikolojik Danışman Nevin Çolak, projenin iletişim, problem çözme ve özgüven geliştirme gibi becerileri artırmayı hedeflediğini söyledi.

Rehberlik ve Psikolojik Danışman Şeyma Yazar, projelerinin bu kadar büyümesini beklemediklerini ifade ederek, katılan tüm öğrencilere ve destek veren Yıldırım Belediyesi’ne teşekkür etti.

{ "vars": { "account": "UA-210886015-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }